Pandispan cu fragute si capsuni

de diaconta in Prajituri, 29 Mai 2011 | 6908 vizualizari

 

Pe langa retetele postate de fetele astea pricepute,prajitura mea este chiar ceva banal.Dar pentru ca nu am prea mult timp, am profitat si eu de aparitia capsunilor si fragutelor si am facut o prajitura foarte simpla.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • zahar
  • faina
  • 180 ml ulei
  • 8 linguri apa
  • sare
  • praf de copt
  • zeama de lamaie
  • capsuni
  • fragute
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fragute si capsuni:

Ouale se cantaresc (ce ma amuza faza asta).Faina si zaharul se pun in cantitate egala cu greutatea oualor(de aceea n-am specificat cantitate pentru ele).Ouale mele au cantarit 400 gr,deci am pus 400 gr zahar si 400 gr faina.

Se separa ouale.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga pe rand cele 8 linguri de apa.Se adauga si uleiul punandu-se cate putin pe marginea vasului in timp ce mixam.Praful de copt se stinge cu zeama de la o lamaie si se pune peste amestecul de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Faina se pune in amestecul de galbenusuri,apoi adaugam si albusurile amestecand usor cu o paleta.

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se presara deasupra putin gris si se pun capsunii si fragutele.

Se da la cuptor pentru 40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu fragute si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

diaconta 1

31.05.2011, 23:21

inca nu m-am dumirit nici eu

Sylvia 1

01.06.2011, 00:04

Superb arata nu am mai mancat fragute de ani de zile, tare buna cred ca a fost prajitura ta

diaconta 1

01.06.2011, 18:54

Sylvia a fost buna,am cumparat fragutele,dar parca imi era dor de alea culese de mine cand hoinaream pe dealuri,erau atat de aromate si proaspete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu zmeura